concertpagina

Toegangsprijs aan de kassa: € 30,=

• Zondag 18 december 2011 om 15:00, Zieuwent

• Harriët Rensink, 18-12-2011

Tjonge jonge, wat was het mooi!! Zowel het koor, als de solisten! Werkelijk perfect uitgevoerd! Ik heb van de eerste tot de laatste minuut genoten. Dat heeft me doen besluiten om \'vriend\' te worden!

• Jan Baars, 19-12-2011

De Messiah was een topervaring. Wat een prachtige stemmen. We hebben genoten. Heel veel dank, ook aan Nicoline en Ineke die ons altijd weer op de concerten wijzen. Terecht!

• D.H. te Zutphen, 19-12-2011

Voor de tweede keer in mijn leven beluisterde ik het Oost-Nederlands Kamerkoor. Ik neem me voor: dit koor ga ik vaker horen! Hoe kan het dat er tijdens een concert van ruim twee en een half uur niemand heeft gehoest? In welke Nederlandse concertzaal gebeurt dat? We werden als publiek bij onze strot gegrepen. De uitstraling van al deze uitvoerenden deden je vergeten dat je een keel hebt die af en toe gereinigd moet worden; je adem vond andere wegen om in en uit te gaan. Zelden heb ik ook solisten met zo veel gretigheid zien zingen; hen zien zingen was op zich al een genot. Wat heeft dit koor een kwaliteit en een inzet. En dit was niet het enige dat ze dit jaar hebben gedaan..... Wat is de dirigent voor een man? Als hij in het Concertgebouw een Mahler 2 zou dirigeren zou geen luisteraar het in zijn/haar hoofd halen om maar één zacht kuchje voort te brengen.

• drs. H.J. Kaiser, 19-12-2011

Het absolute hoogtepunt van de week was voor mij persoonlijk op zondag de uitvoering van de Messiah door het Oost-Nederlands Kamerkoor. Vanwege de activiteiten op en rondom het Simonsplein moest dit in Doetinchem gevestigd gezelschap uitwijken naar Zieuwent. Voor het eerst maakte ik kennis met de “kathedraal van de Achterhoek”. Ik had er al vaker over gehoord. Een prachtige kerk en een werkelijk prachtige locatie voor Händels meesterwerk. (uit de weblog van de burgemeester vam Doetinchem)

• mia van der westen, 20-12-2011

Wat een prachtige uitvoering van de Messiah afgelopen zondag. Voor mij en m\'n gasten is op die dag Kerstmis begonnen.

• Gerti van Hecke, 21-12-2011

Dit dank jullie wel mailtje is bedoeld voor allen die gisteren de uitvoering van de Messiah tot een onvergetelijke hebben gemaakt ! Voor mij was het best spannend om voor het eerst naar mijn oude cluppie te gaan kijken en luisteren. Om eerlijk te zijn zag ik er best tegen op. Maar wat was het fantastisch! Ik heb de Messiah zelf verschillende keren gezongen en ken hem bijna uit mijn hoofd. Maar de toon werd meteen gezet tijdens deel 1 Sinfony. Zo prachtig gespeeld en transparant, in een kleine bezetting. Dat beloofde meteen heel veel goeds. Het heeft geen zin om in details te treden. Het gaat om het geheel en dat was heel bijzonder. Het koor heeft prachtig gezongen, de solisten waren mooi en voormalig De Swaen was schitterend. Heel ontroerend allemaal. En daar heeft Rob toch maar mooi voor gezorgd. Hij zal trots op jullie zijn en jullie zullen heel trots op hem zijn. Mensen die ik gesproken heb waren ook helemaal ondersteboven van emotie over wat er gisteren allemaal gebeurde. Een dag om nooit te vergeten. Ik weet nu waarom ik al die jaren het er voor over heb gehad om de grote afstand tussen Deventer en Doetinchem af te leggen teneinde in onze mooie Achterhoek in het geweldige Oost Nederlands Kamerkoor te kunnen zingen onder leiding van Rob. Ik kijk al weer uit naar jullie volgende concert!

• Jan Hulshof, 24-12-2011

Hallo allemaal, gisteren weer een repetitie gehad met voornamelijk reacties over het concert van afgelopen zondag bij mij om de hoek, en zeer lovende woorden van Rob. Het was voor mij de echte vuurdoop met dit gezelschap, en ik moet zeggen dat ik enorm genoten heb van het concert, ik had hetzelfde als Rob bij sommige gedeeltes bijna een brok in de keel. Ook de voorbereiding was een ervaring, jullie zijn een leuke, gezellige groep mensen die met elkaar iets heel moois kunnen maken, ik voel me dan ook zeer vereerd om bij deze club te mogen horen. En dan hebben we ook nog het geluk een redelijk goede dirigent (ahum) te hebben, die ons tot grote hoogte kan leiden. Jullie allemaal en Rob, bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen en ik hoop er nog lang deel van uit te maken.

• Ria Bos-Bokken, 24-12-2011

Afgelopen zondag heb ik heel erg genoten van jullie prachtige uitvoering van de Messiah!! Het was echt schitterend!!

• Paul van Wessel, 14-01-2012

Een ietwat late reactie mijnerzijds, maar beter laat dan nooit! Een schitterende uitvoering van de Messiah. `Chapeau` voor zowel het koor, solisten, orkest en niet te vergeten onder de bezielende leiding van de dirigent. Genieten van de eerste tot de laatste minuut. Een uitvoering die in de kerk te Zieuwent volledig tot zijn recht komt. Een meeslepend uitgevoerd recitatief `Comfort ye` en aria door de tenor. Na de eerste pauze vond ik de tenor iets terugvallen. Misschien de spanning en vermoeidheid. In de pauze is me ook duidelijk geworden waarom de dirigent achter om keek. Heb de trompetten niet gehoord, maar dat ligt aan mij. Een opmerking voor het bestuur. Uniformiteit van de kleding van het koor zou mijns inziens een extra dimensie aan de uitvoering kunnen geven. Een van de koorleden is gekleed in een trui. Vindt dat echt niet kunnen. Maar mogelijk was hij toen verkouden! Hoop de komende jaren nog regelmatig te kunnen genieten van koor en orkest. Zeker met de dirigent die alles in goede banen moet zien te leiden. Dat in mijn ogen en oren ook zeker heeft gedaan met de uitvoering van de Messiah. Paul van Wessel.