concertpagina

Kerstconcert 2012

• Zondag 16 december 2012 om 20:00, Doetinchem, Catharinakerk

• Charl, 17-12-2012

Nog heerlijk aan het nagenieten van het concert gisterenavond. De Ulftse Nachtegalen zongen weer de sterren van de hemel. Tijdens hun opkomst met Once in Royal David's city van achteren uit de kerk met kaarsjes, moest ik denken dat ik dat ook zo vaak gedaan had. Tegenwoordig 3 stemmig mét een mooie bovenstem wij toen zonder maar wel 3 stemmig. Salve Regina is zo'n stuk daar raak je van onder de in

druk net als het mooie Durmé. En de stukken die we samen zongen klonken ook prachtig.Mijn favoriet was toch echt Candlelight Carol. Stiekem had ik even willen luisteren. Naar mijn idee had ik het gevoel dat er een klik was tussen "onze" Rob en Ben Simmes. En leuk dat Ben ons ook dirigeerde. Zo mooi te zien bij het slot dat ze samen dirigeerden. Dat was een mooie afsluiting. De tegenstem in Stille Nacht van de UN kwam er geweldig uit. (Trouwens een tip aan alle koren zing Stille Nacht altijd in het Duits zing je dat in het Nederlands dan bu-j niet goed wies!) Fijn dat de kerk ook weer propvol zat! En na afloop iedereen enthousiast was. Het was zeer geslaagd punt!

• Dick Kwakkel, 18-12-2012

Ik complimenteer het ONK (en natuurlijk ook de Nachtegalen) voor het mooie concert van gisteravond. We hebben erg genoten en kijken al weer uit naar jullie volgende optreden.

• Theo Venhorst, 20-12-2012

Veel dank voor het prachtige Kerstconcert. Mijn voorkeur gaat uit naar de moderne koormuziek; ik was blij verrast dat er een werk van Eric Whitacre op het programma stond. Het leek alsof de het publiek mee ademde op deze prachtig uitgevoerde muziek. Ook veel waardering voor de Ulftse Nachtegalen!

• Facebook, 17-12-2012

Verschillende reacties via Facebook:

Renate Kock: Wat ik van het ONK vooral bijzonder vond was de koorklank, en de bijzondere harmonieen. Klassieke Close Harmony

Michiel Geurtzen:Jullie hebben een fantastisch koor.Geweldig in balans, mooie dynamiek, mooie arrangementen en mooie nummers.Ik was aangenaam verrast dus

Anneloes Niesink: Wat een mooie klank zit er in jullie koor!!

Gerrit Huinink: Een heel mooi kerstconcert mogen bijwonen van de Ulftse nachtegalen en het Oost Nederlands kamerkoor, ik heb met volle teugen genoten. En ook nog eens een keer aangeboden gekregen door mijn dochter Josien; dat maakt het helemaal fantastisch! Wat een schitterend begin van kerst.

• Dick en Thea Molenaar, 17-12-2012

Fantastisch concert zondag in Doetinchem. Een treffer, die samenwerking met die excellente Nachtegalen uit Ulft. Geweldige sfeer en geweldige, ontroerende muziek .We hebben genoten ! (zoals altijd van het O.N.K.)

Organisatie ook voortreffelijk.

Hartelijke groet,