Concertagenda

Concertagenda voor data en aanvullende informatie

Missa Solemnis Beethoven | herfst 2009

Missa Solemnis van Beethoven

Motet: "O Tod, Wie bitter bist du" Opus 110 nr. 3  Max Reger

Motet "Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen" Opus 74 nr. 1 Johannes Brahms

Toelichting op het programma klik hier

• Vrijdag 20 november 2009 om 20:15, Musis Sacrum te Arnhem

• Renske Béguin, 22-11-2009

Beste ONK-ers,
    Het is aan de late kant, maar ik wil jullie alsnog feliciteren met het geweldige, overweldigende, concert van de Missa van Beethoven. En daarbij uitdrukkelijk voor de programmatoelichting. Als musicus ben ik wel wat gewend, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had geweten waar ik aan toe zou zijn geweest zonder die verhelderende woorden van Rene Steen.

Het zorgde ervoor dat ik het werk kon plaatsen. De aparte toelichting van de delen zorgde ervoor dat ik wist waar ik op moest focussen en dat ik de boodschap beter begreep. Als ik even niet wist waar we zaten kon de toelichting me dit vertellen. Ik heb hiervoor geen misteksten nodig gehad. Door de muzikale sappige details te belichten, kon ik me er van tevoren al op verheugen. Kortom: dat ik er, ook als luisteraar, alles uit kon halen. Erg knap gedaan! In de hal na afloop heb ik vele mensen gesproken die het van harte met me eens waren. Dus lof, voor de bescheiden schrijver.
    Met vriendelijke groet,
    Renske Béguin

• Willem Bruil, 22-11-2009

Al bij het eerste "Warum" kreeg ik kippenvel, dat pas na het laatste "pacem" verdween. Een fantastische ervaring.