Concertagenda

Concertagenda voor data en aanvullende informatie

Kerstconcert 2016 17 en 18 december

Kerstconcert 2016

Het kerstconcert van het Oost Nederlands Kamerkoor is dit jaar in samenwerking met de Ulftse Nachtegalen. Het Oost Nederlands Kamerkoor is trots om opnieuw met dit prachtige koor samen te kunnen werken.
Op het programma staat zeer gevariëerde muziek uit het Engelse en Duitse advents- en kerstrepertoire, van lichtvoetig tot meer serieus. Zo klinken onder andere het ‘O Heiland, reiss die Himmel auf’ van Johannes Brahms, en de ‘Candlelight Carol’ van John Rutter. Ook klinkt er muziek van Schütz en Schein en van Benjamin Britten.
Een bijzonder stuk dat op het programma staat, is ‘The beginning of emptiness’ van de Letse componist Erik Esenvalds. Dit stuk voor kamerkoor en kinderkoor is door de componist speciaal geschreven voor het Noordelijk Koorfestival op 20-23 oktober 2011, en is wereldwijd nog maar zelden uitgevoerd.
Organisatie:

Het concert op 17/12 in Doetinchem wordt door ons zelf georganiseerd: klink hier voor kaarten
Het concert op 18/12 in Silvolde wordt door de Ulftse Nachtegalen georganiseerd : www.ulftsenachtegalen.nl

• Zondag 18 december 2016 om 16:00, Silvolde, H. Mauritiuskerk
  • Zaterdag 17 december 2016 om 20:00, Doetinchem, Catharinakerk