Op deze pagina vindt u reacties van bezoekers aan onze concerten

D.H. te Zutphen

Voor de tweede keer in mijn leven beluisterde ik het Oost-Nederlands Kamerkoor. Ik neem me voor: dit koor ga ik vaker horen! Hoe kan het dat er tijdens een concert van ruim twee en een half uur niemand heeft gehoest? In welke Nederlandse concertzaal gebeurt dat? We werden als publiek bij onze strot gegrepen. De uitstraling van al deze uitvoerenden deden je vergeten dat je een keel hebt die af en toe gereinigd moet worden; je adem vond andere wegen om in en uit te gaan. Zelden heb ik ook solisten met zo veel gretigheid zien zingen; hen zien zingen was op zich al een genot. Wat heeft dit koor een kwaliteit en een inzet. En dit was niet het enige dat ze dit jaar hebben gedaan..... Wat is de dirigent voor een man? Als hij in het Concertgebouw een Mahler 2 zou dirigeren zou geen luisteraar het in zijn/haar hoofd halen om maar één zacht kuchje voort te brengen.

< Reacties