Op deze pagina vindt u reacties van bezoekers aan onze concerten

Renske Béguin

Beste ONK-ers,
Het is aan de late kant, maar ik wil jullie alsnog feliciteren met het geweldige, overweldigende, concert van de Missa van Beethoven. En daarbij uitdrukkelijk voor de programmatoelichting. Als musicus ben ik wel wat gewend, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had geweten waar ik aan toe zou zijn geweest zonder die verhelderende woorden van Rene Steen.

Het zorgde ervoor dat ik het werk kon plaatsen. De aparte toelichting van de delen zorgde ervoor dat ik wist waar ik op moest focussen en dat ik de boodschap beter begreep. Als ik even niet wist waar we zaten kon de toelichting me dit vertellen. Ik heb hiervoor geen misteksten nodig gehad. Door de muzikale sappige details te belichten, kon ik me er van tevoren al op verheugen. Kortom: dat ik er, ook als luisteraar, alles uit kon halen. Erg knap gedaan! In de hal na afloop heb ik vele mensen gesproken die het van harte met me eens waren. Dus lof, voor de bescheiden schrijver.
Met vriendelijke groet,
Renske Béguin