Het Oost-Nederlands Kamerkoor bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en zingt repertoire vanaf de renaisssance tot de 21e eeuw. Het koor stelt hoge eisen aan zichzelf en werkt voortdurend aan het handhaven en versterken van een hoog kwaliteitsniveau.

11-27 september 2014 Feniks & Co

Het Oost-Nederlands Kamerkoor is gevraagd mee te werken aan een voorstelling van de Arnhemse muziektheatergroep De Plaats. Deze voorstelling vertelt het verhaal van een architect, op zoek naar een gebouw voor de eeuwigheid. Het is een bijzonder project met zangers, dansers, acteurs, muzikanten en ons koor. Een eerdere voorstelling in Hengelo (O) vond een een enthousiast publiek.  In september is de reprise met maar liefst acht voorstellingen in Arnhem, Hijsgebouw De Transformatie, Van Oldenbarneveldstraat 90. Voor precieze tijden en kaartverkoop klik hier. En voor een impressie van het stuk klik hier

3-4-5 oktober 2014 Johannes Chrysostom

In de Gudulakerk in Lochem zongen we eerder al eens de Vespers van Rachmaninov en de Kanon Pokajanen van Arvo Part. Dit najaar brengen we opnieuw Rachmaninov: de Liturgie van Johannes Chrysostomos. Misschien minder bekend dan de Vespers, maar minstens zo mooi.  Als u zich op de nieuwsbrief abonneert, houden wij u op de hoogte. In  Lochem is de aanvang op de vrijdagavond 3 oktober om 20.00 uur. Hetzelfde programma gaat ook op zaterdag 4 oktober in de Laurentiuskerk te Varsseveld  (aanvang: 20:00 uur) en op zondag 5 oktober in de Ned. Hervormde kerk van Aerdt (aanvang 16:00 uur).

23 december 2014 Zuid-Amerikaans

Ons kerstconcert krijgt deze keer een bijzonder exotisch tintje. Op dinsdag 23 december om 20.00 uur zingen we twee stukken van Ariel Ramirez: de (bekende) Misa Criolla en Navidad Nuestra, samen met een Zuid-Amerikaans ensemble. Voor de pauze brengen we onbekende Zuid-Amerikaanse barokmuziek. Een zonnig kerstprogramma.

23 maart / 6 april 2014: Passie

De tijd rond pasen was aanleiding om enkele passende werken in te studeren, ditmaal uit de vorige eeuw. Het Requiem van Howells is een prachtig stuk met een bijzondere geschiedenis. Minder bekend is Ildebrando Pizzetti, maar ook die heeft een mooie Messa di Requiem afgeleverd. Het programma wordt gecompleteerd met vier motetten van Durufle en vier motteten ("pour un temps de penitence") van Poulenc. Een sfeervol geheel, waaraan veel te genieten valt. Op zondag 23 maart waren we in Kalkar. Uit de recensie: "Der gut dreißigköpfige Oost Nederlands Kamerkoor unter Rob Vermeulen bewies hier einmal mehr, wie er technische Perfektion, meisterhafte Ausgewogenheit der Stimmen und klangliche Ausdruckskraft miteinander verbindet. Das Ergebnis ist ergreifender Hörgenuss"  (voor de hele recensie klik hier). Op zondag 6 april in Zelhem was het publiek niet minder onder de indruk.