Het Oost-Nederland Kamerkoor is opgericht in 1965 en bestaat dit jaar dus 50 jaar. Wij vierden dit met een feestelijk programma op 19 april 2015. Gemist? We gaan gewoon verder met prachtige programma's.

2 en 4 oktober 2015 Najaarsconcert.

Ons volgend concert vindt plaats in het najaar. Op het programma staat o.a. de dubbel-korige Mis van Frank Martin.

De volgende data staan al vast: vrijdag 2 oktober in de St Gudulakerk te Lochem om 20:00 uur en zondag 4 oktober in de Lambertikerk te Zelhem om 15:00 uur.

Verder info volgt.

19 april 2015 Voorjaarsconcert

Het voorjaarsconcert van het ONK was een feest! Op het programma Bach - Magnificat, Zelenka - Te Deum, en twee Coronation Anthems van Händel. Het orkest - Utrecht Company of Music - speelde geinspireerd, de solisten - sopranen Heleen Koele en onze eigen Petra Fröhlich, de alt Rosina Fabius, tenor Henk Gunneman en bas Marc Panthus - zorgden voor voortreffelijk solowerk en het koor was zeer goed op dreef. Het in grote getale opgekomen publiek in de Catharinakerk in Doetinchem was onder de indruk, zeker na de toegift: een indrukwekkend Hallelujah van Handel.

23 december 2014 Zuid-Amerikaans

Ons kerstconcert had deze keer een bijzonder exotisch tintje. We zongen twee stukken van Ariel Ramirez: de (bekende) Misa Criolla en Navidad Nuestra, samen met een Zuid-Amerikaans ensemble, Alvaro Pinto & Grupo Los Criollos. Voor de pauze brachten we onbekende Zuid-Amerikaanse barokmuziek. Een zonnig kerstprogramma. Uiteindelijk swingde de hele Catharinakerk mee.

Voor het  informatie en het archief van onze concerten klik => hier <=

.