Home

Het Oost-Nederland Kamerkoor is opgericht in 1965 en bestaat dit jaar dus 50 jaar. Wij vierden dit met een feestelijk programma op 19 april 2015. Gemist? We gaan gewoon verder met prachtige programma's.

      

Dinsdag 1 december 2015
Door een technische storing kan het zijn dat u vandaag meerdere malen een uitnodiging van ons krijgt
We hopen dat  de storing snel verholpen wordt, we zijn er mee bezig!
Onze excuses voor dit hele vervelende gebeuren!

 

19 december 2015 Kerstconcert

Het kerstconcert van het Oost Nederlands Kamerkoor is deze keer helemaal in Engelse sferen. Van oude muziek van Byrd en Tallis tot traditionele carols van bekende componisten als Willcocks en Rutter en composities van de eigentijdse componist John Tavener: voor elk is er wat wils. Solist is de bariton Dody Soetanto en begeleiding op piano en orgel is van de bekende organist Dirk Luijmes.

2 en 4 oktober 2015 Najaarsconcert.

De najaarsconcerten van dit jaar beloven weer bijzonder te worden.

De werken die op het programma staan:
Messe pour double choeur a capella van de Zwitserse componist Frank Martin -
Verschillende delen uit de Twaalf stukken voor koor van de Russische componist Sergei Taneyev

Op vrijdag 2 oktober is het Oost Nederlands Kamerkoor voor het derde jaar op rij te gast in Lochem voor het concert in het kader van de opening van de ikonententoonstelling in de Gudulakerk. (voor info: http://www.gudula.nu/)

 
Op zondagmiddag 4 oktober organiseert het koor een concert in eigen beheer in de Lambertikerk in Zelhem.
De prijs aan de kassa is € 15,= en in de voorverkoop € 12,50. 
Voor het bestellen van kaarten klik hier

 

19 april 2015 Voorjaarsconcert 

Het voorjaarsconcert van het ONK was een feest! Op het programma Bach - Magnificat, Zelenka - Te Deum, en twee Coronation Anthems van Händel. Het orkest - Utrecht Company of Music - speelde geinspireerd, de solisten - sopranen Heleen Koele en onze eigen Petra Fröhlich, de alt Rosina Fabius, tenor Henk Gunneman en bas Marc Panthus - zorgden voor voortreffelijk solowerk en het koor was zeer goed op dreef. Het in grote getale opgekomen publiek in de Catharinakerk in Doetinchem was onder de indruk, zeker na de toegift: een indrukwekkend Hallelujah van Handel.

23 december 2014 Zuid-Amerikaans

Ons kerstconcert had deze keer een bijzonder exotisch tintje. We zongen twee stukken van Ariel Ramirez: de (bekende) Misa Criolla en Navidad Nuestra, samen met een Zuid-Amerikaans ensemble, Alvaro Pinto & Grupo Los Criollos. Voor de pauze brachten we onbekende Zuid-Amerikaanse barokmuziek. Een zonnig kerstprogramma. Uiteindelijk swingde de hele Catharinakerk mee.

Voor het  informatie en het archief van onze concerten klik => hier <=

 

.