Het Oost-Nederlands Kamerkoor is opgericht in 1965 en bestond in 2015 dus 50 jaar. Wij vierden dit met een feestelijk programma op 19 april 2015. Gemist? We gaan gewoon verder met prachtige programma's.

Najaar 2016

Op 2 oktober (Kalkar), 7 oktober (Lochem) en 9 oktober (Zelhem) zingen we weer voornamelijk Russische werken, van bekende en minder bekende componisten. Onze favoriet, Alfred Schnittke, zit er ook weer bij.

Kerst 2016

Ook de data voor ons kerstconcert kunt u vast noteren: 17 december in Doetinchem en 18 december in Silvolde. De Ulftse Nachtegalen doen ook mee. Samen zingen wij een bijzonder stuk van Eriks Esenvalds. Het ONK brengt verder vooral Duitse kerstmuziek van Distler, Schein en Mahler.

Mei 2017

De sopranen en alten van het ONK zijn gevraagd mee te werken aan een project van het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten: The Planets. (https://hetgeldersorkest.nl/concerten/the-planets/). Zij vormen het 'onzichtbaar vrouwenkoor' in Trois Nocturnes van Debussy. Data: 5 mei (Enschede), 6 mei )Arnhem), 7 mei (Nijmegen), 10 mei (Enschede), 11 mei (Apeldoorn).

Voorjaar 2017

Dat de vrouwen een apart uitje hebben, betekent niet dat het ONK geen ander project heeft: met z'n allen gaan wij waarschijnlijk  Die Sieben Letzten Worte unseres Erlosers am Kreuze van Joseph Haydn uitvoeren. Data en plaatsen worden later bekend. Aangezien het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor dit werk ook uitvoert (http://zcokzelhem.webs.com/) blijven wij uit collegiale overwegingen uit de buurt: Doesburg en Bocholt zijn in beeld voor dit bijzondere werk.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5-9 mei 2016 Concertreis Roemenie

We zijn weer op reis geweest, ditmaal naar Roemenie. Natuurlijk hebben we aan koor-building gedaan, maar ook twee mooie concerten gegeven, in Cluj Napoca en Tirgu Mures. Prachtige locaties en enthousiast publiek. Men kreeg de tranen in de ogen, toen wij Esti Dal zongen, een slaaplied van Kodaly, en heel bekend in die streken.

29 maart 2016 Doesburg

Twee jubilea waren aanleiding voor een bijzonder concert in de grote Martinikerk te Doesburg: het Walcker-orgel aldaar werd honderd jaar geleden in gebruik genomen en het was de honderdste sterfdag van de componist Max Reger. Het orgel werd eer aangedaan door Leo van Doeselaar. Het ONK mocht, in samenwerking met Musica Vocale Wageningen en met begeleiding van het orgel de indrukwekkende compositie van Reger, Psalm 100, zingen. Een verpletterende ervaring voor ons en zeker ook voor het talrijke publiek.

27 februari 2016 Concert bij kaarslicht

Het concert van het Oost Nederlands kamerkoor in de oude Blasiuskerk te Delden in de serie concerten bij kaarslicht was een herhaling van een aantal prachtige stukken die het koor in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. Zo werd een aantal delen uit de Vespers en uit de Liturgie van Johannes Chrysostomos van Rachmaninov opgevoerd Daarnaast werden enkele delen gezongen uit de Twaalf koren van Taneyev. Het sluitstuk vormde de dubbelkorige mis van Frank Martin, ook opgevoerd tijdens de najaarsconcerten in Lochem en Zelhem. Prachtige muziek, die zonder meer de moeite waard was om opnieuw te zingen.

19 december 2015 Kerstconcert

Het kerstconcert van het ONK was deze keer helemaal in Engelse sferen. Van oude muziek van Byrd en Tallis tot traditionele carols van bekende componisten als Willcocks en Rutter. ook de eigentijdse John Taverner kwam voorbij. Solisten waren Didy Soetanto (bas) en Dirk Luijmes (orgel).

2 en 4 oktober 2015 Najaarsconcert

Dit  najaar stond de Mis voor dubbelkoor van Frank Martin op het programma. Samen met verschillende delen uit de Twaalf stukken voor koor van de Russische componist Sergei Taneyev leverde dit mooie concerten op, in Lochem en Zelhem.

19 april 2015  Voorjaarsconcert

Het voorjaarsconcert van het ONK was een feest! Op het programma Bach - Magnificat, Zelenka - Te Deum, en twee Coronation Anthems van Händel. Het orkest - Utrecht Company of Music - speelde geinspireerd, de solisten - sopranen Heleen Koele en onze eigen Petra Fröhlich, de alt Rosina Fabius, tenor Henk Gunneman en bas Marc Panthus - zorgden voor voortreffelijk solowerk en het koor was zeer goed op dreef. Het in grote getale opgekomen publiek in de Catharinakerk in Doetinchem was onder de indruk, zeker na de toegift: een indrukwekkend Hallelujah van Handel.

.