Het Oost-Nederlands Kamerkoor is opgericht in 1965 en bestond in 2015 dus 50 jaar. Wij vierden dit met een feestelijk programma op 19 april 2015. Gemist? We gaan gewoon verder met prachtige programma's.

5 tm 9 mei, concertreis Roemenie

Het ONK gaat op reis! Deze keer maken we een reis naar het mooie Roemenië waar we een tweetal concerten hopen te geven in de plaatsen Tirgu Mures en en Cluj-Napoca. We zijn heel blij dat we mede door Tünde, ons van oorsprong Roemeense Koorlid deze reis met concerten hebben mogen voorbereiden.

Wij hebben er zin in!

Sponsors TSS-Yonder en ES Electro.

Leo van Doeselaar – orgel
Oost-Nederlands Kamerkoor en Musica Vocale Wageningen o.l.v. Rob Vermeulen

(voor studenten en 65+ is er een aangepaste prijs)

Op 29 maart 1916 werd in de Nieuwe Zuiderkerk te Rotterdam het Walcker-orgel in gebruik genomen. Daarmee kwam het laatste van de drie instrumenten gereed die Oscar Walcker begin 20ste eeuw bouwde geïnspireerd mede door opvattingen van Dr. Albert Schweitzer en de Straatsburgse organist Emil Rupp. De twee zusjes van het Doesburgse orgel zijn in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan, Reinoldikirche Dortmund (1909), Michaeliskirche Hamburg (1912). Daarmee is het Doesburgse instrument een uniek en prachtig document uit een boeiende periode van de muziekgeschiedenis en orgelbouw.
In het programma van dit concert zullen twee lijnen te herkennen zijn die met het artistieke wezen van dit instrument van doen hebben:
– Van Max Reger wordt Psalm 100 voor koor en orgel uitgevoerd. Diens orgelwerken komen bij uitstek op dit orgel tot hun recht. Reger componeerde het feestelijke stuk voor het 350 jarige jubileum van de universiteit van Jena.
– Nederlandse componisten oriënteerden zich rond 1916 op de Duitse muziek of de Franse stijl. Vooral bij de componist Hendrik Andriessen zijn zelfs beide oriëntatiepunten te herkennen. Het concept van het Doesburgse orgel herbergt die dubbele oriëntatie in zich:
Schweizer en Walcker poogden een synthese tot stand te brengen tussen de Franse Cavallé Coll orgeltraditie en de Duitse orgelbouwer Silbermann. Na afloop van het concert is er onder meer gelegenheid om het glas te heffen op de jarige.....verder

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x- x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-
Recentelijk uitgevoerd:

27 februari 2016 Concert in Delden

Het concert van het Oost Nederlands kamerkoor in Delden in de serie concerten bij kaarslicht is een herhaling van een aantal prachtige stukken die het koor in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd.
Zo werd een aantal delen uit de Vespers en uit de Liturgie van Johannes Chrysostomos van Rachmaninov opgevoerd Daarnaast werden enkele delen gezongen uit de Twaalf koren van Taneyev.
Het sluitstuk vormde de dubbelkorige mis van Frank Martin, ook opgevoerd tijdens de najaarsconcerten in Lochem en Zelhem.
Prachtige muziek, die zonder meer de moeite waard was om opnieuw te zingen en te horen!

Klik hier voor informatie en een overzicht van alle "Concerten Bij Kaarslicht" in de Oude Blasiuskerk in Delden

19 december 2015 Kerstconcert

Het kerstconcert van het Oost Nederlands Kamerkoor is deze keer helemaal in Engelse sferen. Van oude muziek van Byrd en Tallis tot traditionele carols van bekende componisten als Willcocks en Rutter en composities van de eigentijdse componist John Tavener: voor elk is er wat wils. Solist is de bariton Dody Soetanto en begeleiding op piano en orgel is van de bekende organist Dirk Luijmes.

Kaarten Voorverkoop: € 15,- en aan de Kassa € 17,50

2 en 4 oktober 2015 Najaarsconcert.

De najaarsconcerten van dit jaar beloven weer bijzonder te worden.

De werken die op het programma staan:
Messe pour double choeur a capella van de Zwitserse componist Frank Martin -
Verschillende delen uit de Twaalf stukken voor koor van de Russische componist Sergei Taneyev

Op vrijdag 2 oktober is het Oost Nederlands Kamerkoor voor het derde jaar op rij te gast in Lochem voor het concert in het kader van de opening van de ikonententoonstelling in de Gudulakerk. (voor info: http://www.gudula.nu/)

Op zondagmiddag 4 oktober organiseert het koor een concert in eigen beheer in de Lambertikerk in Zelhem.
De prijs aan de kassa is € 15,= en in de voorverkoop € 12,50.
Voor het bestellen van kaarten klik hier

19 april 2015 Voorjaarsconcert

Het voorjaarsconcert van het ONK was een feest! Op het programma Bach - Magnificat, Zelenka - Te Deum, en twee Coronation Anthems van Händel. Het orkest - Utrecht Company of Music - speelde geinspireerd, de solisten - sopranen Heleen Koele en onze eigen Petra Fröhlich, de alt Rosina Fabius, tenor Henk Gunneman en bas Marc Panthus - zorgden voor voortreffelijk solowerk en het koor was zeer goed op dreef. Het in grote getale opgekomen publiek in de Catharinakerk in Doetinchem was onder de indruk, zeker na de toegift: een indrukwekkend Hallelujah van Handel.

23 december 2014 Zuid-Amerikaans

Ons kerstconcert had deze keer een bijzonder exotisch tintje. We zongen twee stukken van Ariel Ramirez: de (bekende) Misa Criolla en Navidad Nuestra, samen met een Zuid-Amerikaans ensemble, Alvaro Pinto & Grupo Los Criollos. Voor de pauze brachten we onbekende Zuid-Amerikaanse barokmuziek. Een zonnig kerstprogramma. Uiteindelijk swingde de hele Catharinakerk mee.

Voor het  informatie en het archief van onze concerten klik => hier <=

.