Home

Het Oost-Nederlands Kamerkoor bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en zingt repertoire vanaf de renaisssance tot de 21e eeuw. Het koor stelt hoge eisen aan zichzelf en werkt voortdurend aan het handhaven en versterken van een hoog kwaliteitsniveau.

     

Openbare Repetitie 18 december Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde aanvang 20:00

Het Oost-Nederlands Kamerkoor houdt geregeld "Openbare Repetities" om mensen de gelegenheid te geven met ons koor kennis te maken, en tevens  mee te laten maken hoe dirigent Rob Vermeulen ons in zijn handen houdt. U bent hiervoor van harte uitgenodigd

23 december 2014 Zuid-Amerikaans

Ons kerstconcert krijgt deze keer een bijzonder exotisch tintje. Op dinsdag 23 december om 20.00 uur zingen we twee stukken van Ariel Ramirez: de (bekende) Misa Criolla en Navidad Nuestra, samen met een Zuid-Amerikaans ensemble, Alvaro Pinto & Grupo Los Criollos. Voor de pauze brengen we onbekende Zuid-Amerikaanse barokmuziek. Een zonnig kerstprogramma. Kaarten à € 22,50 kun je hier bestellen

3-4-5 oktober 2014 Johannes Chrysostom 

In de Gudulakerk in Lochem zongen we eerder al eens de Vespers van Rachmaninov en de Kanon Pokajanen van Arvo Part. Dit najaar brachten we opnieuw Rachmaninov: de Liturgie van Johannes Chrysostomos. Misschien minder bekend dan de Vespers, maar minstens zo mooi. Hetzelfde programma zongen we ook in de Laurentiuskerk te Varsseveld en in de Ned. Hervormde kerk van Aerdt. Drie keer een volle kerk en mooie reacties van het publiek. Wij stellen het op prijs als u een reactie op de website plaatst: klik hier.

11-27 september 2014 Feniks & Co

Het Oost-Nederlands Kamerkoor was gevraagd mee te werken aan een voorstelling van de Arnhemse muziektheatergroep De Plaats. Deze voorstelling vertelde het verhaal van een architect, op zoek naar een gebouw voor de eeuwigheid. Het was een bijzonder project met zangers, dansers, acteurs, muzikanten en ons koor. Een eerdere voorstelling in Hengelo (O) vond een een enthousiast publiek. In september was de reprise met maar liefst zeven voorstellingen in Arnhem.

 23 maart / 6 april 2014: Passie 

De tijd rond pasen was aanleiding om enkele passende werken in te studeren, ditmaal uit de vorige eeuw. Het Requiem van Howells is een prachtig stuk met een bijzondere geschiedenis. Minder bekend is Ildebrando Pizzetti, maar ook die heeft een mooie Messa di Requiem afgeleverd. Het programma wordt gecompleteerd met vier motetten van Durufle en vier motteten ("pour un temps de penitence") van Poulenc. Een sfeervol geheel, waaraan veel te genieten valt. Op zondag 23 maart waren we in Kalkar. Uit de recensie: "Der gut dreißigköpfige Oost Nederlands Kamerkoor unter Rob Vermeulen bewies hier einmal mehr, wie er technische Perfektion, meisterhafte Ausgewogenheit der Stimmen und klangliche Ausdruckskraft miteinander verbindet. Das Ergebnis ist ergreifender Hörgenuss"  (voor de hele recensie klik hier). Op zondag 6 april in Zelhem was het publiek niet minder onder de indruk.