Het Oost-Nederlands Kamerkoor bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en zingt repertoire vanaf de renaisssance tot de 21e eeuw. Het koor stelt hoge eisen aan zichzelf en werkt voortdurend aan het handhaven en versterken van een hoog kwaliteitsniveau.

3 oktober: Russische koren

In Lochem wordt weer een ikonententoonstelling geopend. Bij eerdere gelegenheden zongen wij de Vespers van Rachmaninov en de Kanon Pokajanen van Arvo Part. Dit najaar brengen we opnieuw Rachmaninov: de Liturgie van Johannes Chrysostomos. Misschien minder bekend als de Vespers, maar minstens zo mooi. We plannen voor dit programma ook nog andere data en plaatsen. Als u zich op de nieuwsbrief abonneert, houden wij u op de hoogte.

Kerstconcert 2014

Datum, Tijd en Locatie volgen nog.

(Vorig Project23 maart / 6 april: Passie

De tijd rond pasen is voor ons aanleiding om enkele passende werken in te studeren, ditmaal uit de vorige eeuw. Het Requiem van Howells is een prachtig stuk met een bijzondere geschiedenis. Minder bekend is Ildebrando Pizzetti, maar ook die heeft een mooie Messa di Requiem afgeleverd. Het programma wordt gecompleteerd met vier motetten van Durufle en vier motteten ("pour un temps de penitence") van Poulenc. Een sfeervol geheel, waaraan veel te genieten valt. Op zondag 23 maart waren we in Kalkar. Uit de recensie: "Der gut dreißigköpfige Oost Nederlands Kamerkoor unter Rob Vermeulen bewies hier einmal mehr, wie er technische Perfektion, meisterhafte Ausgewogenheit der Stimmen und klangliche Ausdruckskraft miteinander verbindet. Das Ergebnis ist ergreifender Hörgenuss"  (voor de hele recensie klik hier). Nog te zien en te horen op zondag 6 april in Zelhem. Aanvang 15.00 uur.

(Vorig Project4 april: Feniks & co

Het Oost-Nederlands Kamerkoor is gevraagd mee te werken aan een voorstelling van de Arnhemse muziektheatergroep De Plaats. Deze voorstelling - in Hengelo (O) - vertelt het verhaal van een architect, op zoek naar een gebouw voor de eeuwigheid. Meer info hier