Rob Vermeulen is sinds 1993 dirigent van het Oost Nederlands Kamerkoor.

Hij is, naast zijn docentschap aan de Hogescholen voor de Kunsten in Arnhem en Utrecht,  tevens dirigent van Musica Vocale uit Wageningen en het Bachkoor Nijmegen. Daarnaast is hij dirigent en artistiek leider van Projektorkest Twintigste Eeuw waarmee hij vooral grote orkestwerken van na 1900 uitvoert, zoals Bartoks Wonderbaarlijke mandarijn en symfonieën van Prokofiev, Shostakovisch en Nielsen. Recentelijk heeft Rob Vermeulen met het Projektorkest Twintigste Eeuw Tod und Verklärung en Metamorfosen van Richard Strauss en de Four Sea Interludes en de Symphonia da Requiem van Benjamin Britten uitgevoerd. In samenwerking met het Bachkoor Nijmegen werkt hij regelmatig met het Gelders Orkest.
Rob Vermeulen studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Rotterdam, waar hij onder meer het einddiploma koordirectie behaalde. Na zijn studie volgde hij masterclasses koor- en orkestdirectie
onder meer bij John Eliot Gardiner, Uwe Gronostay, Edward Downes en Ferdinand Leitner.
Sinds 2004 werkt Rob Vermeulen ook als koordirigent bij het Bachkoor Holland. Met dit koor geeft hij regelmatig concerten samen met het Concertgebouw Kamerorkest. In 2007 heeft Rob Vermeulen in Libanon een uitvoering gegeven van het Requiem van en met Paco Peña.
Rob Vermeulen is voor het Oost- Nederlands Kamerkoor een gepassioneerde en inspirerende dirigent. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf én aan het koor. Op die manier is het koor in staat tot het uitvoeren van werken met een hoge moeilijkheidsgraad zoals de Hohe Messe van Bach, het Concert voor Koor van Alfred  Schnittke en de Mariavespers van Claudio Monteverdi.