Requiem voor de aarde, Paco Peña

18 januari, 19 januari, 21 januari 2020 en 22 januari 2020

Paco Peña, gitaar en zijn flamenco-ensemble
Musica Vocale & Oost-Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen

Requiem voor de aarde

Requiem voor de Aarde, dat klinkt nogal dramatisch: Het is al te laat, de aarde is dood, laten we er nog een mooi requiem voor zingen… Dramatisch is het zeker, maar niet op deze manier. De Spaanse componist en gitarist Paco Peña schreef dit bijzondere werk in 2004 juist als een oproep aan de mensheid om voorzichtig met onze aarde om te springen.

In Requiem por la Tierra maakt Paco Peña gebruik van een spannende combinatie van hartstochtelijke flamenco en klassiekekoorzang. Als je Paco Peña’s flamencoensemble een keer gehoord hebt dan weet je dat er geen muziek is die zó recht door het hart gaat als de rauwe zang van een flamenco-zangeres op het verzengende ritme van gitaar en percussie.

Met de uitvoering van het Requiem voor de Aarde willen we mensen in beweging brengen en hen met elkaar verbinden. De Spaanse teksten zijn indringend: Wij hebben het eeuwige leven niet, wij zijn slechts passanten, wij moeten de aarde doorgeven aan onze kinderen, maar waar zijn we in ’s hemelsnaam mee bezig? Gelukkig is er ook hoop, en zingt het koor: Het is nog niet te laat, want zolang wij de schoonheid van de aarde kunnen bezingen is er nog liefde en zorgzaamheid in ons hart die we kunnen aanspreken.

Onze concerten zijn een zinderende ontmoeting tussen generaties en werelden, tussen zang, dans en verschillende muziekstijlen rondom het thema Por la Tierra! Voor de Aarde! Mis het niet, bestel nu uw kaarten of geef ze iemand cadeau.

Graag voeren wij u mee langs de weg van al deze verschillende emoties en hopen dat u zult genieten van deze fantastische muziek. Voel u verdrietig of voel u blij, maat laat u in ieder geval raken door onze uitvoering van een bijzonder werk in de koorliteratuur.

Kaarten​

Voorverkoop €25 / aan de kassa €27,50
Kinderen en studenten €15 /aan de kassa €17,50

Kaartverkoop en informatie: www.requiemvoordeaarde.nl