Pers en reacties

Het was weer een fantastisch concert ! Ook de intieme zang rond de kerkbanken was zo mooi en ontroerend 🥹 Jullie kunnen niet genoeg geprezen worden ! 👏

Het was ontroerend mooi! Prachtige damesstemmen die 10 jaar jonger klonken, en de mannen zo fluweelachtig! Jaloers!! Complimenten hoe de ruimte gebruikt werd, met muziek die dáár thuishoort!

Fauré's Requiem heb ik al een aantal keren met verschillende koren geongen. Prachtig om het van jullie te horen

Net thuis van het concert met Concert voor Koor van Alfred Schnittke in Lochem. Groots, indrukwekkend, spannend en een fantastische koorklank!

Altijd prachtige concerten. Wat een warme koorklank. Genoten!

"Na het bijwonen van het Passieconcert vanmiddag in 's Heerenberg weet ik.het zeker: ik wil Vriend worden van het ONK. Daarom stuur ik dit mailtje en hoor graag van u."

"Dag, veel dank voor jullie prachtige muziek gisteren! Ik meld me aan als vriend. "

"Vandaag in de kerk in 's -Heerenberg ondergedompeld in de prachtige klanken van Uw passieconcert. Daarvoor onze dank ! Wij werden er door geraakt . Sinds kort zijn wij woonachtig in de Achterhoek. Wij willen graag vrienden van het koor worden. Wij horen graag van U"

Wij vonden het echt een geweldig optreden: prachtige stemmen, mooie diepgang en jullie hebben een super dirigent aan het roer! Jullie mogen echt wel trots zijn op het niveau wat jullie ten gehore brengen. Muziekkamer Assenuie

Bedankt voor dit prachtige concert!
Vooral het vrouwenkoor bij Poulenc is betoverend

Wat een prachtig najaarsconcert in de mooie akoestische Gudulakerk in Lochem. Ik heb van het begin tot het eind genoten.Ik wist niet dat we zo'n mooi koor in de Achterhoek hadden. Ik ga jullie vast en zeker vaker bezoeken. Lof aan allen!

Welk koor kan een 'Misa Criolla' zo mooi laten beginnen met o.a. zulke heldere diepe bassen, dat je dan al weet: deze uitvoering valt nauwelijks te overtreffen. Veel dank aan jullie allemaal, ook wat betreft het programma voor de pauze!

Waar denk ik dan aan, bij het in herinnering roepen van wat jullie ons hebben laten horen? In de eerste plaats is het zeer aangenaam luisteren wanneer een koor zuiver zingt en dat deden jullie. Ik vond de fraseringen prachtig, bijvoorbeeld in "Ërnst ist der Herbst, und wenn die Blätter fallen, sinkt auch das Herz zu trübem Weh herab.", en ook wat daarna volgt. Mooi uitgevoerd; oorstrelend. Daarvoor, in het lied"Verlorene Jugend", werd door de articulatie van het eerste woord 'brausten'' al duidelijk dat het om iets heftigs ging; je wordt als het ware direct 'bij de kladden gepakt.' In "Darthulas Grabesgesang" barst het voorjaar los in het het vierde couplet en dat werd sprankelend uitgevoerd, zodanig dat het in hoge mate invoelbaar voor mij werd. Het is voor mij altijd bijzonder om iets voor het eerst te horen en dit keer was dat o.a. "Requiem" van Cornelius; een boeiend en indringend werk. Veel dank voor de uitbeelding van de teksten, waardoor het mede een zeer aangename avond was.

"Het was PRACHTIG! Dat dit mag landen in nog veel meer harten. De tijd is rijp!" "Prachtige muziek met een indringende en positieve opdracht voor iedereen!" De toegift van 'n magistraal concert: Urgent, virtuoos, flamenco en klassiek, gitaar, koren, dans. Ze speelden voor de mens, voor Moeder Aarde"

Vanmiddag genoten van een overweldigend concert van het Oost Nederlands Kamerkoor, The Utrecht Company of Music en solisten, wat een niveau geweldig! Het volgende concert staat al in onze agenda!

Ik heb enorm genoten van het prachtige concert in Varsseveld zaterdag jl. Wat een hoog niveau, het koor zong ruim 65 minuten loepzuiver in het Russisch (a capella). Mooie solopartij, zeer indrukwekkend concert!