Over ons

Het koor staat sinds 1993 onder leiding van Rob Vermeulen (1961). Hij is docent koordirectie aan de Hogescholen voor Kunsten in Arnhem en Utrecht en daarnaast is hij verbonden aan diverse koren, waaronder Musica Vocale te Wageningen. De thuisbasis van het Oost-Nederlands kamerkoor is de Catharinakerk in Doetinchem.
Het Oost Nederlands Koor staat onder haar bezoekers bekend als een koor dat met de uitvoeringen mensen weet te raken. Elk concert is een beleving. Jaarlijks worden er 3 programma’s verzorgd die meerdere malen worden uitgevoerd in binnen- en buitenland. In 2011 deden ze samen met Musica Vocale mee aan een festival in Beiroet met Het concert voor Koor van Alfred Schnittke. In 2018 hebben de 2 koren ditzelfde werk op verschillende plekken in Nederland uitgevoerd. In 2017 gaf  het ONK 2 concerten in Roemenië.
Enkele hoogtepunten de afgelopen jaren waren:  de Johannespassie van Wolfgang Sauseng, de Vespers van Rachmaninov en onlangs het concert in november 2018 i.v.m. het 25-jarig jubileum van onze dirigent in de Catharinakerk in Doetinchem met het Dixit Dominus van Händel en de Nelsonmis van Haydn.

Repetities

De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur in Den Ooiman, Groot Hagen 6 in Doetinchem.

Sopranen

Mariët Alberts, Gerri Bannink, Ineke Diersen, Marleen van Eeten, Corrie Elferink, Petra Frölich, Ingrid Molenaar, Petra van Ampting

Alten

Bregje van Damme, Tania Donis, Trudy van Eeuwijk, Antoinette Hobelman, Selma Kruiniger, Tünde Lukács, Marieke Sanders, Gemma Wekking